چطور از دندانهایمان موظبت کنیم

فرآیند ساخت دندان مصنوعی چند هفته زمان می برد و نیاز به چند جلسه مراجعه دارد. دندانساز ترمیم را بر اساس دستور دندانپزشک می سازد. به طور کلی مراحل ساخت دندان مصنوعی به صورت زیر است:

مجموعه ی قالب گیری از فک و دهان و اندازه گیری های مربوط به فک ها و ارتباط آنها و فاصله بین آنها
ساخت مدل، الگوی پلاستیکی و یا مومی که دقیقا شکل دندان مصنوعی است که قرار است برایتان ساخته شود. این مدل را چند مرتبه امتحان می کنید و پس از اطمینان از خوب بودن آن، رنگ و شکل آن نیز مشخص می شود. بر اساس این داده ها، پروتز نهایی برایتان ساخته می شود.

دندانپزشکی زیبایی چیست؟ هزینه‌ها و انواع
دندانپزشکی زیبایی به دسته خدماتی از فعالیت‌های دندانپزشکان اطلاق می‌گردد که مرتبط با آراستگی و زیبایی دندان‌ها بوده و ارتباطی به خرابی دندان‌ها ندارد. امروزه بیشتر افراد تمایل دارند که برای زیبایی دندان‌های خود وقت بگذارند و آراستگی ظاهر را اولویت اصلی در زیبایی می‌دانند. با مراجعه به کلینیک‌های دندانپزشکی زیبایی دندان و مطب‌های خصوصی می‌توانید به آراستگی بیشتر دندان‌های خود بپردازید.

۵ روش مفید دندانپزشکی زیبایی که باید درباره آن‌ها بدانید
با بکار‌گیری راهکارهایی خاص، متخصصان زیبایی برای کلینیک دندانپزشکی دندان یا همان دندانپزشکان ظاهر دندان شما را زیبا می‌کنند. در گام اول شما باید توسط پزشک معاینه شوید تا به طور واضح مشخص گردد که اساسا دندانپزشکی زیبایی چیست و بعد از معاینه کامل، روش‌های لازم برای شما تجویز می‌گردد.

سفید کردن یا بلیچینگ دندان
با استفاده از مواد یا روکش هایی، رنگ دندان شما سفید می‌شود و دیگر لازم نیست حین خندیدن خجالت بکشید. به معنای کاربردی موادی برای سفید کردن دندان‌ها است بدون اینکه دندان را تراش بدهیم. در این روش از مواد اکسید کننده مثل پراکسید هیدروژن برای روشن‌تر کردن دندان استفاده می‌شود.

چه زمانی نیاز به ترمیم دندان است؟
یکی از سوالاتی که برای اکثر افراد پیش می‌آید این است که چه زمانی باید برای ترمیم دندان، به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ و آیا هر علائمی نشان دهنده نیاز به پرکردن دندان است؟

جواب این است که هر نشانه و علائمی، نیاز جدی به ترمیم ندارد. چنانچه پوسیدگی بسیار سطحی باشد، می‌توان با رعایت بهداشت و مسواک منظم، سرعت آن را متوقف کرد و در مواردی، به طور کامل پوسیدگی را حذف نمود. جرم‌های دندانی نیز نیازی به ترمیم ندارند و برای حذف آن‌ها، تنها کافی است با مراجعه به دندانپزشک، جرمگیری سطحی را انجام دهید.

یکی از علائمی که نشان می‌دهد دندان شما به ترمیم نیاز دارد، درد است. معمولا زمانی که تاج دندان آسیب ببینند و پوسیدگی به جرم گیری دندان عصب دندان نزدیک شود، علائمی مانند درد را تجربه خواهید کرد. همچنین، در پوسیدگی‌های بین دندانی، ممکن است لثه ملتهب و دردناک شود و در زمان مسواک زدن، احساس درد تیزی داشته باشید.

زمانی که لازم باشد برای درمان برخی شرایط و بیماری های لثه، از جمله عفونت لثه یا پریودنتیت اقدام شود، دندانپزشکان دست به عمل لثه می‌زنند. این جراحی معمولا تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته میشود. زمانی که بافت لثه قابلیت درمان نداشته باشد، نیاز به عمل جراحی لثه و یا پیوند لثه است.

گاهی اوقات ممکن است که جراحی به صورت سرپایی باشد، که به چنین مواردی هم، جراحی لثه می‌گویند. از اصلی ترین دلایل جراحی لثه بیماری هایی که منجر به این جراحی می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- بروز بیماری به دلیل عفونت و بیماری های مزمن
2- جمع شدن پلاک و باکتریها در اطراف لثه و دندان
3- مصرف بعضی از داروها
4- وجود کیست و تومور

زمانی روش درمان و عصب کشی دندان ریشه انتخاب می‌شود که قسمت نرم داخلی دندان به نام پالپ آسیب دیده یا عفونی شده است. طی این روش قسمت روت دندان یا همان بخش داخلی برداشته می‌شود و سلامت دندان دوباره به‌دست می‌آید.

پالپ دندان تشکیل شده از بافت‌های همبند و عروق خونی نیز که وظیفه رشد دندان‌ها را ایفا می‌کند. عمل اندو دندان توسط برای کامپوزیت دندان متخصص دندانپزشکی قابل انجام است که طی مراحل آن بی حسی موضعی اعمال می‌شود تا شخص برداشتن قسمت نرم دندان دچار درد و احساس ناراحتی نشود.

سالانه میلیون‌ها دندان از راه عصب کشی و حذف پالپ دندان درد می‌شوند و به تسکین درد وحشت ناک عفونت می‌پردازند تا دوباره بتوانند به خوبی و بدون درد از دندان شان استفاده کنند. خوب است بدانید درمان ریشه هیچ شباهتی با روش‌ها و گفته‌ها قدیمی ندارد! امروزه این روش بسیار شبیه لمینت دندان نیز پر کردن معمولی دندان است که با توجه به شرایط دندان، ممکن است در یک الی دو جلسه انجام شود. دسترسی به کانال ریشه دندان نسبتاً بدون درد و بسیار مؤثر است که بدون شک در کمترین زمان به لبخند زدن، گاز گرفتن و جویدن بر می‌گردید.

لمینت کامپوزیتی – ونیر کامپوزیت – ونیر – کامپوزیت زیبایی
روکشهای پرسلن که جنس آن از پرسلن یا چینی است و ارتودنسی نیز از آن استفاده میشود پس از طی مراحل و قالب گیری توسط دندانپزشک، در لابراتوار ساخته می شود و بعد توسط دندانپزشک روی دندانهای طبیعی فرد چسبانده می شود.

امروزه با معرفی کامپوزیتهای نانو و با توجه به پیشرفتهای زیادی که در خصوصیات این کامپوزیت حاصل شده ونیرهایی که با آنها ساخته می‌شوند از نظر دوام و استحکام و عدم رنگ پذیری بسیار ارتقا پیدا کرده‌اند، از ویژگی‌های دیگر این سیستم حداقل دستکاری و تراش دندان است.

روش انجام کامپوزیت ونیر
این درمان بطور کامل در مطب انجام مى‌شود و نیاز به قالبگیرى و لابراتوار ندارد.

لایه کامپوزیتی که روى دندان قرار مى‌گیرد، بسیار نازک و ظریف است و لذا لازم نیست براى جبران ضخامت آن، سطح بیرونى دندان تراشیده شود.

این روش بسیار محافظه کارانه و با حداقل تراش ممکن و یا بدون تراش دندان انجام مى‌گردد. در ضمن این درمان در طى یک جلسه قابل انجام است. از آنجا که لایه کامپوزیت ونیر توسط چسبهاى مخصوص کاملا ایمپلنت دندان نیز کاربرد دارد و به سطح دندان باند مى‌شود لذا استحکام زیادى پیدا مى‌کند و براحتى نمى‌شکند. البته بایست بعد از درمان مراقب جویدن اجسام خیلى سخت بود.

همانطور که گفته شد در این روش پس از تمیز کردن و آماده سازى سطح دندان، ماده خمیرى کامپوزیت دندان روى سطح بیرونى دندان فرم داده مى‌شود و توسط نور مخصوصى سخت و به دندان چسبانده مى‌شود. این لایه بطور دایمى به سطح دندان چسبانده مى‌شود و لذا این روش یک درمان دائمى محسوب مى‌شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *